Biserica romano-catolică poloneză denunţă practicile "sataniste" de Halloween, "cea mai mare sărbătoare luciferică"

Biserica romano-catolică din Polonia critică în termeni duri practicile "sataniste" de Halloween, conform unui mesaj al Arhiepiscopiei Varşoviei.

609 afișări
Imaginea articolului Biserica romano-catolică poloneză denunţă practicile "sataniste" de Halloween, "cea mai mare sărbătoare luciferică"

Biserica romano-catolică poloneză denunţă practicile "sataniste" de Halloween, "cea mai mare sărbătoare luciferică" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Tradiţia de Halloween, împrumutată din Statele Unite şi devenită din ce în ce mai populară în Polonia, "este rezultatul propagării ocultismului şi magiei", atrage atenţia Biserica romano-catolică poloneză.

"Această tradiţie îşi are originea în adorarea păgână a spiritelor şi al unui zeu celtic al morţii. Anton Lavey, fondatorul satanismului modern, afirma că în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie este cea mai mare sărbătoare luciferică, marcată de acte oculte comise prin violenţă. Biserica denunţă deschis astfel de practici", precizează comunicatul romano-catolic.

"Sub pretextul distracţiei, copii, tineri şi adulţi sunt invitaţi să practice ocultismul, ceea ce intră în contradicţie cu tradiţia Bisericii şi cu vocaţia de creştini", insistă Arhiepiscopia Varşoviei pe site-ul instituţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici