Blinken: Plecarea personalului din ambasada SUA de la Kiev este justificată

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat sâmbătă, 12 februarie, că riscul unei acţiuni militare ruse în Ucraina este suficient de mare şi iminent pentru a justifica plecarea unei mari părţi a personalului ambasadei SUA de la Kiev.

586 afișări
Imaginea articolului Blinken: Plecarea personalului din ambasada SUA de la Kiev este justificată

„Am ordonat plecarea majorităţii americanilor aflati încă la ambasada SUA la Kiev. Riscul unei acţiuni militare ruse este suficient de mare şi ameninţarea este suficient de iminentă încât plecarea să reprezinte o soluţie prudentă", a declarat Blinken într-o conferinţă de presă la Honolulu.

Majoritatea angajaţilor ambasadei au primit ordin să părăsească imediat Ucraina din cauza ameninţării unei invazii a Rusiei, Departamentul de Stat spunând că pare din ce în ce mai probabil ca situaţia să se îndrepte către „un fel de conflict activ”, notează Reuters.

Acest lucru s-a adăugat apelului de la începutul acestei săptămâni prin care se solicita cetăţenilor americani să părăsească imediat Ucraina.

Totuşi, Moscova a negat în repetate rânduri că intenţionează să invadeze, etichetând avertismentele date de SUA drept simple „isterii” şi spunând că are propriile sale preocupări de securitate cu privire la ceea ce numeşte „agresiunea aliaţilor NATO”.

Vorbind după întâlnirea cu omologii săi din Japonia şi Coreea de Sud, Blinken a reiterat că o soluţie diplomatică rămâne încă posibilă.

„Calea diplomatică rămâne deschisă. Dacă Moscova doreşte să arate că vrea să urmeze această cale, atunci este simplu. Ar trebui să se reducă, mai degrabă decât să escaladeze", a spus Blinken.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici