Blocada din Marea Neagră: ruşii blochează porturile ucrainene şi pun mine în zonă

Ruşii au primit ordin să stopeze în totalitate traficul prin porturile ucrainene de la Marea Neagră şi pun mine în zonă, anunţă un oficial american, potrivit Sky News.

2950 afișări
Imaginea articolului Blocada din Marea Neagră: ruşii blochează porturile ucrainene şi pun mine în zonă

Blocada din Marea Neagră: ruşii blochează porturile ucrainene şi pun mine în zonă

Forţele ruseşti au primit ordin să blocheze două porturi cheie din Ucraina şi să amplaseze mine în Marea Neagră, a declarat un oficial american pentru The Guardian.

Acesta a spus că informaţia vine de la serviciile de informaţii şi că trupele au primit instrucţiuni să „blocheze efectiv porturile ucrainene Odesa şi Ochakiv".

Totodată, sursele au confirmat că ruşii au montat mine în Marea Neagră.

„Putem confirma că, în pofida afirmaţiilor publice ale Rusiei că nu exploatează mine în nord-vestul Mării Negre, Rusia chiar desfăşoară mine în Marea Neagră, în apropiere de Ochakiv. De asemenea, avem indicii că forţele ruseşti au minat anterior râul Nipru", a declarat oficialul.

Milioane de tone de cereale stau în porturile ucrainene din cauza blocadei impusă de navele de război ruseşti în Marea Neagră.

Cantitatea de cereale exportată în fiecare an de Ucraina este atât de mare încât dificultăţile au stârnit temeri legate de o criză globală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici