Blocul Timoşenko, pe primul loc în alegerile ucrainene, potrivit rezultatelor parţiale

Blocul Iulia Timoşenko se clasează pe primul loc la alegerile legislative din Ucraina, obţinând 32,47 la sută din sufragii, potrivit rezultatelor parţiale, anunţate de Comisia electorală centrală după numărarea a 72 la sută din voturi, relatează Reuters.

13 afișări
Imaginea articolului Blocul Timoşenko, pe primul loc în alegerile ucrainene, potrivit rezultatelor parţiale

Blocul Timoşenko, pe primul loc în alegerile ucrainene, potrivit rezultatelor parţiale

Conform rezultatelor parţiale, formaţiunea fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko este urmată de Partidul Regiunilor, condus de actualul şef al Guvernului de la Kiev, Viktor Ianukovici, care a obţinut 31,76 la sută din voturi.

Acestea sunt urmate de formaţiunea preşedintelui Viktor Iuşcenko, Ucraina Noastră, care a candidat alături de Autoapărarea Populară, obţinând 15,33 de procente.

Rezultatele parţiale arată că alte formaţiuni care au depăşit pragul electoral de trei procente, necesar pentru a fi reprezentate în Parlament, sunt Partidul Comunist (5,16 procente) şi Blocul Litvin (4,08 la sută). Partidul Socialist, care obţinuse 3,19 la sută după numărarea a 50 la sută din voturi, a înregistrat un regres, câştigând doar 2,98 de procente şi neputând, în acest moment, să intre în Parlament.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici