Bolsonaro depăşeşte aşteptările din sondaje. Va merge în turul doi cu rivalul Lula

  • Jair Bolsonaro a depăşit estimările făcute în sondaje
  • Luiz Inacio Lula da Silva conduce detaşat alegerile, însă nu a obţinut majoritatea pentru a evita un nou tur
  • Turul final va fi decisiv pentru cei doi candidaţi rivali şi va avea loc pe 30 Octombrie
1987 afișări
Imaginea articolului Bolsonaro depăşeşte aşteptările din sondaje. Va merge în turul doi cu rivalul Lula

Sursa foto: Profimedia

Alegerile prezidenţiale din Brazilia se pregătesc pentru un nou scrutin, care va avea loc pe 30 octombrie, după ce principalii candidaţi nu au obţinut o majoritate clară pentru a putea fi desemnaţi preşedinte.

Cu 99.9% din voturi numărate, Jair Bolsonaro a depăşit estimările din sondajele de opinie şi a ruinat speranţele rivalului Luiz Inacio Lula da Silva de a câştiga definitiv.

Lula conduce detaşat cu 48.4% din voturi în timp ce Bolsonaro a obţinut doar 43.23%, conform statisticilor oferite de autoritatea electorală din Brazilia.

Pe 30 Octombrie, cei doi rivali se vor înfrunta din nou. Deşi Bolsonaro a criticat, fără dovezi, integritatea sistemului de vot electronic într-o încercare de a induce în eroare opinia publică, noul sistem a fost adoptat şi implementat cu succes pentru această campanie electorală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici