Bombardier nuclear rusesc, aproape de spaţiul aerian britanic fără a fi detectat

Un bombardier nuclear rusesc a zburat foarte aproape de coastele britanice, după ce Forţele aeriene regale de elită nu au reuşit să îl intercepteze.

90 afișări
Imaginea articolului Bombardier nuclear rusesc, aproape de spaţiul aerian britanic fără a fi detectat

Bombardier nuclear rusesc, aproape de spaţiul aerian britanic fără a fi detectat (Imagine: www.avions-militaires.net)

Avionul supersonic Blackjack a survolat portul Hull, din East Yorks. Mergând la joasă altitudine deasupra Mării Nordului, acesta şi-a schimbat cursul la 32 de kilometri de spaţiul aerian al Marii Britanii, relatează The Sun, în ediţia electronică.

Acesta a fost slab interceptat pe radar, însă cele două perechi de avioane de patrulare se aflau în alte misiuni. Incidentul, pe care ofiţerii de rang înalt ai aviaţiei au încercat să îl ascundă, este cel mai grav de la încheierea Războiului Rece.

Piloţii au declarat că se tem că sunt prea puţini pentru a proteja Marea Britanie împotriva unei noi ameninţări ruse, tensiunile acutizându-ze dramatic după acţiunile militare ale Rusiei din Georgia, din august.

"Ruşii ne-au făcut să părem neajutoraţi. Avionul s-ar fi putut apropia şi mai mult. A fost un dezastru, dând ruşilor undă verde să poată zbura unde vor", a declarat un pilot al Forţelor aeriene regale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici