Bombardier strategic al SUA, prezent la exerciţii în Coreea de Sud, pe fondul tensiunilor cu Phenianul

Un bombardier strategic american de tip B-52 a participat, vineri, la exerciţii aeriene comune efectuate de Statele Unite şi Coreea de Sud, la o zi după ce Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală, informează agenţiile de presă Yonhap şi Reuters.

756 afișări
Imaginea articolului Bombardier strategic al SUA, prezent la exerciţii în Coreea de Sud, pe fondul tensiunilor cu Phenianul

Coreea de Sud a utilizat avioane multirol de tip F-35 şi F-15 la exerciţii, iar Statele Unite au participat cu aeronave F-16 şi cu un bombardier strategic de tip B-52H.

"Exerciţiile aeriene constituie o reacţie coordonată strâns, care demonstrează forţa alianţei şi angajamentul SUA de a se implica în acţiunile pentru descurajare militară, în contextul provocărilor nord-coreene", a comunicat Ministerul Apărării de la Seul.

Armata nord-coreeană a testat, joi, o rachetă intercontinentală de tip Hwasong-18, propulsată cu combustibil solid. Anterior, regimul de la Phenian a anunţat testarea unor drone subacvatice care ar putea lansa atacuri nucleare.

Coreea de Nord efectuează frecvent teste balistice, subliniind că sunt reacţii la manevrele militare comune efectuate de Coreea de Sud şi Statele Unite. Există suspiciuni că regimul Kim Jong-Un ar pregăti un test nuclear.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici