Bonus de 20.000 de dolari pentru recruţii americani care se înrolează imediat

Armata americană oferă noilor recruţi un bonus în valoare de 20.000 de dolari pentru transferarea spre taberele de antrenament înainte de sfârşitul lui septembrie, măsură care a permis înrolarea imediată a peste 90 la sută dintre ei, relatează cotidianul The Washington Post, în ediţia electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Bonus de 20.000 de dolari pentru recruţii americani care se înrolează imediat

Bonus de 20.000 de dolari pentru recruţii americani care se înrolează imediat

Programul a demarat la 25 iulie, iar în trei săptămâni se înrolaseră deja 3.814 recruţi dintre cei 4.149 care au semnat contractele până la 13 august. Bonusul de 20.000 de dolari depăşeşte în cazul multora dintre ei echivalentul a peste un an de muncă şi urmăreşte în special atragerea tinerilor care nu au reuşit încă să îşi construiască o carieră.

Dar în lunile următoare, programul ar putea duce la apariţia unor probleme, arată experţii, deoarece cei care s-ar fi putut înrola la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2008, se înrolează în prezent. Tinerii cu vârste de peste 19 ani se grăbesc să se înroleze pentru a-şi acoperi cheltuielile legate de şcoală, ipoteci, familie. Aceştia primesc 10.000 de dolari la terminarea primului stagiu de pregătire.

Experţii militari afirmă că bonusul este o metodă transparentă de a atinge obiectivul de înrolare a 80.000 de recuţi în contextul în care numărul acestora scade din ce în ce mai mult. Ei mai spun că nevoia de recruţi are în vedere atingerea efectivelor anuale propuse şi nu războaiele din Irak şi Afganistan, chiar dacă aceştia ar putea fi trimişi curând pe front.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici