Boris Johnson cere ca toată lumea să se vaccineze împotriva COVID-19 până la sfârşitul anului 2022

  • Premierul britanic spune că îndeplinirea misiunii ar fi cea mai mare realizare din istoria medicinei.
  • Boris Johnson se va întâlni cu Joe Biden la summitul de trei zile.
  • Britanicii vor dona vaccinurile care le prisosesc.
996 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson cere ca toată lumea să se vaccineze împotriva COVID-19 până la sfârşitul anului 2022

Boris Johnson cere ca toată lumea să se vaccineze împotriva COVID-19 până la sfârşitul anului 202

Premierul britanic Boris Johnson a cerut sâmbătă liderilor naţiunilor bogate din Grupul celor Şapte (G7) să se angajeze să vaccineze întreaga lume împotriva COVID-19 până la sfârşitul anului 2022.

Johnson va găzdui primul summit al liderilor G7 şi a declarat că va căuta un angajament pentru a atinge obiectivul global de vaccinare. 

„Vaccinarea lumii până la sfârşitul anului viitor ar fi cea mai mare ispravă din istoria medicală”, a spus Johnson, într-un comunicat.

„Îi chem pe colegii mei lideri din G7 să ni se alăture, pentru a pune capăt acestei teribile pandemii şi am promis că nu vom permite niciodată ca devastarea provocată de coronavirus să se repete”, susţine oficialul.

Liderii Germaniei, Franţei, Statelor Unite, Italiei, Japoniei, Uniunii Europene şi Canadei se vor alătura lui Johnson pentru summitul de trei zile din Cornwall, sud-vestul Angliei, care începe vineri.

Va fi prima călătorie în străinătate pentru preşedintele american Joe Biden de când a preluat funcţia, în ianuarie.

În timp ce cele mai bogate naţiuni au vaccinat un număr mare de populaţii, multe ţări mai sărace nu au avut acelaşi acces la vaccinuri. 

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat la Londra că este urgent ca cele mai bogate naţiuni să promoveze vaccinările în ţările mai sărace, care nu îşi permit să le cumpere.

Marea Britanie a comunicat că a comandat peste 500 de milioane de doze de vaccin COVID-19 pentru populaţia sa de 67 de milioane şi spune că va dona loturile de care nu are nevoie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici