Boris Johnson, fost ministru britanic de Externe, ar amâna ieşirea Marii Britanii din UE dacă ar deveni premier

Boris Johnson, fost ministru britanic de Externe şi un potenţial rival al Theresei May, le-a spus unor membri de rang înalt din Partidului Conservator că ar amâna procedura de Brexit cu cel puţin şase luni în cazul în care ar ajunge premier, relatează publicaţia The Sun, citată de agenţia Reuters.

1367 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson, fost ministru britanic de Externe, ar amâna ieşirea Marii Britanii din UE dacă ar deveni premier

Boris Johnso, fost ministru britanic de Externe, ar amâna ieşirea Marii Britanii din UE dacă ar deveni premier

Potrivit publicaţia amintite, în cadrul unei întruniri private, Johnson şi-a prezentat platforma de lider unor miniştri din Cabinetul Theresa May, spunând că ar folosi amânarea ieşirii din UE pentru a reseta negocierile de Brexit aflate în acest moment într-un impas.

Johnson, care a demisionat în luna iulie din fruntea diplomaţiei britanice, a criticat de mai multe ori propunerile premierului privind Brexit, afirmând că May încă are oportunitatea de a abandona abordarea "Brexit doar cu numele".

Poziţia Theresei May în fruntea Partidului Conservator este din ce în ce mai şubredă după demisia mai multor miniştri eurosceptici din Guvernul condus de ea, în timp ce mai mulţi parlamentari conservatori proeuropeni consideră că ea a cedat în faţa euroscepticilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici