Boris Johnson îndeamnă opoziţia să accepte convocarea de alegeri anticipate

Premierul britanic Boris Johnson a acuzat opoziţia din Parlamentul de la Londra de "sabotarea" negocierilor pentru Brexit şi i-a îndemnat pe parlamentari să accepte convocarea de alegeri anticipate, ori să se dea la o parte şi să-i permită să finalizeze procesul de ieşire din Uniunea Europeană.

459 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson îndeamnă opoziţia să accepte convocarea de alegeri anticipate

Boris Johnson îndeamnă opoziţia să accepte convocarea de alegeri anticipate

În cursul unei şedinţe furtunoase în Camera Comunelor, care a avut loc miercuri, la o zi după ce Curtea Supremă a declarat ilegală decizia premierului britanic de a suspenda Parlamentul, Boris Johnson a cerut partidelor de opoziţie să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului sau să accepte alegeri anticipate.

De asemenea, liderul britanic a afirmat că instanţa supremă "a făcut o greşeală pronunţându-se asupra unei chestiuni politice într-un moment de controversă naţională majoră".

"Acest Parlament trebuie ca fie să stea deoparte şi să lase Guvernul să realizeze Brexit-ul sau să înainteze o moţiune de cenzură şi să înfrunte în sfârşit ziua judecăţii cu alegătorii", a afirmat Johnson, adăugând că nu va "trăda poporul" în ceea ce priveşte Brexit.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Camera Comunelor, a declarat că va fi de acord cu convocarea de alegeri anticipate doar după ce Johnson va lua măsuri pentru a evita un Brexit fără acord.

Politicianul laburist a mai spus că limbajul premierului "nu se distinge de cel al extremei-drepte".

Taguri:
m.britanie,
parlament,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici