Boris Johnson îşi reiterează dorinţa ca Marea Britanie să părăsească UE pe 31 octombrie

Boris Johnson, favorit pentru a deveni viitorul premier al Marii Britanii, şi-a reiterat dorinţa de a părăsi Uniunea Europeană în octombrie cu sau fără un acord, evitând întrebările legate de o vizită a poliţiei acasă la el, la un eveniment de campanie care a avut loc sâmbătă, relatează Reuters.

798 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson îşi reiterează dorinţa ca Marea Britanie să părăsească UE pe 31 octombrie

Boris Johnson îşi reiterează dorinţa ca Marea Britanie să părăsească UE pe 31 octombrie

Johnson, o figură de frunte în campania pentru referendumul din 2016 de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, a ridicat unele îndoieli cu privire la angajamentul său de a părăsi UE până la ultimul termen pe care l-a descris ca "eminamente fezabil" într-o dezbatere televizatată în această săptămână.

"Eminente fezabil înseamnă că nu numai că o vom face, ci că este posibil să o facem pentru că este eminamente fezabilă. Bineînţeles că putem face acest lucru ", a declarat Johnson în primul dintre cele 16 evenimente de campanie pe care le are programate.

Johnson şi rivalul său rămas în cursă, ministrul de Externe Jeremy Hunt, fiecare încearcă să îşi determine colegii din Partidul Conservator pentru a alege pe unul dintre ei drept următorul lor lider - şi, implicit, următorul prim-ministru.

Rezultatul votului va fi anunţat în săptămâna 22 iulie.

Taguri:
ue,
brexit,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici