Boris Johnson: Marea Britanie va ieşi din UE în octombrie, cu sau fără un acord

Boris Johnson, candidatul favorit pentru funcţia de lider al Partidului Conservator şi prim-ministru al Marii Britanii, a declarat luni că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, cu sau fără un Acord, relatează BBC.

2804 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson: Marea Britanie va ieşi din UE în octombrie, cu sau fără un acord

Boris Johnson: Marea Britanie va ieşi din UE în octombrie, cu sau fără un acord

„Dorinţa mea este să ieşim din Uniunea Europeană de Halloween, în data de 31 octombrie”, a declarat Johnson.

„Modalitatea prin care ne putem face prietenii şi partenerii să înţeleagă cât de serioşi suntem este să abandonăm înfrângerea şi negativismul şi să ne pregătim serios şi cu încredere pentru orice scenariu”, a adăugat Boris Johnson.

Boris Johnson şi Jeremy Hunt sunt singurii candidaţi rămaşi în cursa pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii. Câştigătorul va fi anunţat după data de 22 iulie.

Încă de la începutul campaniei, Johnson a promis o abordare mai strictă în negocierile cu Bruxellesul, insistând că posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească UE fără o înţelegere trebuie luată în considerare.

Cursa pentru funcţia de lider al Partidului Conservator şi prim-ministru al Marii Britanii este dominată de problema ieşirii din Uniunea Europeană, toţi candidaţii promiţând să începlinească procesul după ce prim-ministrul Theresa May a eşuat.

Taguri:
boris johnson,
brexit,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici