Boris Johnson se opune unui referendum privind independenţa Scoţiei / Premierul Nicola Sturgeon îl contrazice

Premierul britanic, Boris Johnson, i-a transmis vineri seară prim-ministrului scoţian, Nicola Sturgeon, că se opune unui nou referendum privind independenţa Scoţiei, dar liderul de la Edinburgh a cerut respectarea dorinţei scoţienilor.

3422 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson se opune unui referendum privind independenţa Scoţiei / Premierul Nicola Sturgeon îl contrazice

Boris Johnson se opune unui referendum privind independenţa Scoţiei / Premierul Nicola Sturgeon îl contrazice

Boris Johnson a sunat-o pe Nicola Sturgeon pentru a-i transmite că se opune organizării unui nou referendum privind independenţa Scoţiei.

"Premierul a reiterat angajamentul ferm în sensul consolidării uniunii britanice. Premierul britanic a transmis clar că se opune organizării unui nou referendum privind independenţa şi că este alături de majoritatea locuitorilor din Scoţia care nu vor să revină la diviziuni şi incertitudine. A adăugat că rezultatul referendumului din 2014 a fost decisiv şi trebuie respectat", a comunicat Downing Street, conform Sky News.

În replică, Nicola Sturgeon, premierul Scoţiei, a declarat că mandatul parlamentar primit de Partidul Naţional Scoţian (SNP) trebuie respectat. "Am transmis clar că mandatul SNP de a le oferi oamenilor o şansă trebuie respectat, la fel cum se aşteaptă şi el ca mandatul lui să fie respectat", a afirmat Nicola Sturgeon prin Twitter.

Partidul Naţional Scoţian (SNP) a obţinut 48 de locuri în Camera Comunelor, un fapt fără precedent. Majoritatea locuitorilor Scoţiei s-au pronunţat în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană în referendumul britanic privind Brexit din 2016.

Premierul scoţian Nicola Sturgeon, liderul SNP, insistă ca Scoţia să organizeze un nou referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie, iar rezultatul scrutinului parlamentar britanic arată că scoţienii împărtăşesc această dorinţă.

Scoţia a organizat în anul 2014 un referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie. Peste 55% dintre scoţieni s-au pronunţat atunci împotriva independenţei. În contextul Brexit, rezultatul ar putea fi acum în favoarea independenţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
m.britanie,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici