Boris Johnson va avea, miercuri, o întâlnire oficială cu Angela Merkel. Discuţii despre schimbarea prevederilor acordului Brexit

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va avea miercuri o întâlnire oficială cu cancelarul german Angela Merkel, pentru a discuta despre schimbarea prevederilor acordului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează BBC.

626 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson va avea, miercuri, o întâlnire oficială cu Angela Merkel. Discuţii despre schimbarea prevederilor acordului Brexit

Boris Johnson va avea o întâlnire oficială cu Angela Merkel

Boris Johnson urmează să îşi reitereze apelul pentru schimbarea prevederilor legate de graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord.

Premierul consideră că planul de a evita „o graniţă dură” în Irlanda de Nord este „anti-democratic” şi trebuie schimbat pentru a asigura obţinerea unui Acord Brexit.

Uniunea Europeană a respins orice modificare a Acordului Brexit, negociat de fostul prim-ministru Theresa May împreună cu oficialii europeni, lucru descris de Boris Johnson drept „puţin negativ”.

„Nu putem trece acordul de Parlament în forma actuală”, a transmis Johnson.

Boris Johnson urmează să îi transmită cancelarului german că Ununea Europeană trebuie să înţeleagă că Parlamentul nu va putea bloca ieşirea Marii Britanii din UE în data de 31 octombrie, chiar dacă nu aprobă Acordul în forma sa actuală.

De asemenea, prim-ministrul britanic va reitera faptul că deşi îşi doreşte un acord, Marea Britanie va părăsi sub orice circumstanţe Blocul comunitar la finalul lunii octombrie.

Angela Merkel a transmis că s-ar putea găsi o soluţie diferită pentru graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord, dar nu va fi făcută nicio schimbare în Acordul de Retragere.

Întâlnirea dintre Johnson şi Merkel este prima dintr-o serie de întâlniri programate de prim-ministrul britanic cu lideri europeni săptămâna aceasta.

Joi, prim-ministrul britanic se va întâlni cu preşedintele francez Emmanuel Macron, iar sâmbătă va participa al summitul G7 din Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici