Boris Johnson: Vom ieşi din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie „orice ar fi”

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marţi în cadrul unei conversaţii telefonice cu omologul său irlandez, Leo Varadkar, că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie „orice ar fi”, conform Reuters.

592 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson: Vom ieşi din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie „orice ar fi”

Boris Johnson: Vom ieşi din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie „orice ar fi”

„Prim-ministrul a explicat clar că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie orice ar fi”, se menţionează într-un comunicat emis de biroul prim-ministrului britanic în urma discuţiei telefonice dintre cei doi lideri.

„Prim-ministrul a transmis că Guvernul va accepta orice negocieri care au loc cu determinare, energie şi în spiritul prieteniei. A explicat clar că preferă să părăsească Uniunea Europeană cu un acord, dar trebuie să fie un acord care elimină backstop-ul”, conform comunicatului.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Prim-ministrul irlandez Leo Varadkar i-a transmis lui Boris Johnson că Acordul Brexit nu poate fi renegociat şi că aranjamentele alternative „satisfăcătoare” nu au fost momentan identificate.

„Aranjamentele alternative ar putea înlocui în viitor backstop-ul, dar aceste alternative nu au fost momentan identificate sau demonstrate”, a declarat Varadkar în cadrul discuţiei telefonice cu Boris Johnson.

Leo Varadkar l-a invitat pe Boris Johnson la Dublin pentru a discuta despre Brexit şi alte subiecte de interes, a transmis biroul prim-ministrului irlandez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici