Guvernul Marii Britanii aprobă acordul pentru Brexit | Theresa May: Una dintre opţiuni ar putea fi evitarea ieşirii din UE/ Negociatorul-şef al UE, prima reacţie

Guvernul de la Londra a ajuns la un acord privind termenii retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a transmis miercuri seară premierul Theresa May, după o şedinţă specială cu membrii Cabinetului, liderul de la Londra admiţând că una dintre opţiuni ar putea fi evitarea Brexit.

10090 afișări
Imaginea articolului Guvernul Marii Britanii aprobă acordul pentru Brexit | Theresa May: Una dintre opţiuni ar putea fi evitarea ieşirii din UE/ Negociatorul-şef al UE, prima reacţie

BREAKING May Brexit

"Decizia colectivă a Cabinetului guvernamental a fost în sensul susţinerii proiectului de acord" negociat cu Uniunea Europeană. "Acest proiect de acord a fost cel mai bun care ar fi putut fi negociat", a declarat Theresa May.

"Acest lucru este în mod ferm în interesul naţional şi este vorba de un acord adecvat rezultatului referendumului. Decizia protejează locuri de muncă şi uniunea britanică. Este vorba de o decizie care va fi verificată intens, dar am avut de ales între a construi un viitor pentru ţara noastră sau a reveni în punctul iniţial, fără a da curs promisiunii asociate referendumului", a spus Theresa May.

"Opţiunile pe care le avem sunt clare: acest acord, construit pe baza rezultatului referendumului - care ne aduce controlul asupra banilor noştri, asupra legilor şi frontierelor, opreşte libertatea de circulaţie, protejează locuri de muncă, securitatea şi uniunea britanică - ieşirea din UE fără acord ori niciun Brexit", a subliniat Theresa May.

Partener de coaliţie: Acordul propus de Theresa May este inadecvat

Acordul pe tema Brexit propus de premierul Theresa May este inadecvat, lumea va fi "îngrozită", afirmă Samuel Wilson, un deputat din cadrul formaţiunii nord-irlandeze Partidul Democratic Unionist (DUP), care asigură majoritatea Guvernului conservator de la Londra în Camera Comunelor.

"Este un acord slab, un acord inadecvat. Premierul ne-a spus că lipsa unui acord va fi mai bună decât un acord inadecvat, dar acesta este un acord inadecvat. Oamenii vor fi îngroziţi", a declarat Samuel Wilson după şedinţa de Guvern.

Guvernul conservator condus de Theresa May are majoritate în Camera Comunelor datorită formaţiunii nord-irlandeze Partidul Democratic Unionist (DUP).

Surse citate de presa britanică au declarat că deputaţi conservatori vor prezenta joi o moţiune pentru demiterea Theresei May.

Michel Barnier salută decizia Guvernului de la Londra

Negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a salutat miercuri seară aprobarea proiectului de acord pe tema Brexit de către Guvernul Marii Britanii.

"Aş vrea să le mulţumesc ambelor echipe pentru munca dură. A fost o onoare şi un privilegiu să fac parte din această echipă excepţională. Acordul este un pas decisiv şi esenţial pentru finalizarea negocierilor", a declarat Michel Barnier.

Acordul prevede menţinerea unor mecanisme vamale între Marea Britanie şi Uniunea Europeană. De asemenea, perioada de tranziţie post-Brexit ar urma să dureze până la sfârşitul anului 2020.

Însă tratatul va necesita ratificarea de către Parlamentul britanic, unde Guvernul Theresa May va avea dificultăţi, şi de către Parlamentul European şi statele membre UE.

"Anunţul că s-a ajuns la un acord între Marea Britanie şi UE este un pas înainte, dar mai sunt multe etape de parcurs", a reacţionat Catherine McGuinness, preşedintele Districtului financiar din Londra (City of London).

Comisia Europeană confirmă ajungerea la un acord "decisiv" pe tema Brexit

Comisia Europeană a confirmat, miercuri seară, că Marea Britanie şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord "decisiv" pe tema Brexit.

"Negociatorii Comisiei Europene şi Marii Britanii au ajuns la un acord asupra condiţiilor Articolului 50 al Tratatului UE. Toate aspectele acordului Brexit au fost finalizate şi stabilite la nivelul echipelor de negociere. Acest acord marchează un moment decisiv în negocieri", transmite Comisia Europeană.

După ce va fi aprobat de Consiliul European, acordul va intra în procedura de ratificare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici