BREAKING NEWS: Uniunea Europeană a decis blocarea activelor financiare deţinute Vladimir Putin şi Serghei Lavrov

Consiliul UE a decis blocarea activelor financiare deţinute de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul sancţiunilor impuse ca reacţie la invazia Rusiei în Ucraina, a declarat Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant pentru Afaceri Externe.

4330 afișări
Imaginea articolului BREAKING NEWS: Uniunea Europeană a decis blocarea activelor financiare deţinute Vladimir Putin şi Serghei Lavrov

BREAKING NEWS: Uniunea Europeană a decis sancţiuni contra lui Vladimir Putin şi Serghei Lavrov

"Acesta este rezultatul final al discuţiei care nu se încheiase ieri, la Consiliul European, şi s-a decis astăzi de către ambasadori şi miniştrii de Externe. Deci, preşedintele Putin şi ministrul de Externe Lavrov sunt pe lista persoanelor vizate de sancţiuni, alături de membrii Dumei de Stat care susţin această agresiune", a declarat Josep Borrell Fontelles, confom CNN, la finalul sesiunii Consiliului Uniunii Europene.

Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate a amintit că singurii lideri în funcţie care sunt deja vizaţi de sancţiuni sunt Bashar Al-Assad, preşedintele Siriei, şi Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului. "Iar acum Putin", a spus Borrell.

Anterior, funcţionari de la Bruxelles afirmaseră că miniştrii de Externe din ţările membre au decis ca activele financiare deţinute de Vladimir Putin şi de Serghei Lavrov în spaţiul comunitar să fie blocate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici