Brexit topeşte monedele. Monetăria Marii Britanii retrage din circulaţie emisiunea de monede de 50 de pence, special concepută să celebreze ieşirea din UE

Monedele de 50 de pence, emise de Trezoreria Regală a Marii Britanii, special concepute să marcheze Brexit-ul şi care poartă data de 31 octombrie, vor fi date la reciclat.

1360 afișări
Imaginea articolului Brexit topeşte monedele. Monetăria Marii Britanii retrage din circulaţie emisiunea de monede de 50 de pence, special concepută să celebreze ieşirea din UE

Brexit topeşte monedele. Trezoreria Regală a Marii Britanii retrage din circulaţie emisiunea de monedele de 50 de pence,

E o ştire confirmată, deja, de Monetăria Britanică. Decizia vine la puţină vreme după ce miniştrii britanici au hotărât să pună pe pauză producţia acestei ediţii speciale, din cauza tergiversărilor repetate.

Mii de monede care poartă data de 31 octombrie vor ajunge la topit iar metalul va fi păstrat pentru viitoarea dată agreată pentru Brexit.

Oficialii Trezoreriei promit că nu au de gând să renunţe la o serie specială (şi limitată!) care să celebreze Brexit-ul, aşa că lumea să stea liniştită.

În total, aproape 3 milioane de monede trebuia să intre în circulaţie.

Pace, prosperitate şi prietenie cu toate popoarele” ar fi stat scris pe ele, împreună cu data de 31 octombrie 2019. Costul celor câteva mii de monede care, deja, au fost date în folosinţă au fost suportate de Monetăria Regală şi tot această instituţie va suporta şi costul topirii lor.

Există speculaţii, printre amatorii de numismatică, potrivit cărora cele câteva mii de monede care au fost emise deja ar putea ajunge să coste, în timp, chiar şi 800 de lire sterline.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici