Britanicii îi vor plăti pe influenceri pentru a îndemna migranţii să nu traverseze Canalul Mânecii

  • Influenceri din mai multe ţări vor fi plătiţi de britanici pentru a-i îndemna pe migranţii ilegali să nu traverseze Canalul Mânecii în bărci.
  • Campaniile se vor desfăşura în mai multe ţări din care provin majoritatea migranţilor din Marea Britanie.
120 afișări
Imaginea articolului Britanicii îi vor plăti pe influenceri pentru a îndemna migranţii să nu traverseze Canalul Mânecii

Britanicii îi vor plăti pe influenceri pentru a îndemna migranţii să nu traverseze Canalul Mânecii

Statul britanic îi va plăti pe influenceri pentru a posta mesaje pe TikTok, cerându-le migranţilor să nu traverseze strâmtoarea dintre Franţa şi Anglia. O acţiune asemănătoare s-a desfăşurat în ultimii trei ani în Albania, Franţa şi Belgia.

Autorităţile britanice au decis să relanseze şi să extindă campania. Operaţiunea online se va desfăşura cu ajutorul unor influenceri din Albania, Irak, Egipt şi Vietnam. De asemenea, ar putea fi angrenate persoane influente din Turcia şi India, potrivit unor proiecte văzute de The Times.

Lista cu influenceri din Albania include un rapper, doi comedianţi, bloggeri de lifestyle, vedete TV şi un scriitor de jurnale de călătorie. Ei au fost aleşi deoarece sunt urmăriţi pe TikTok de numeroşi tineri.

The Times a mai anunţat că Ministerul britanic de Interne are un buget de aproximativ 30.000 de lire sterline pentru a-i plăti pe influencerii albanezi. Plăţile sunt limitate la suma de 5.000 de lire sterline de persoană.

Un buget de 15.000 de lire sterline a fost stabilit pentru a-i plăti pe influencerii din Egipt şi Vietnam, a mai arătat The Times. Bugetul separat pentru influencerii turci, irakieni şi indieni nu a fost încă decis. Suma de 576.500 de lire sterline a fost aprobată pentru influencerii din Egipt, Vietnam, Turcia, Irak şi India.

Începând din 2018, aproape 116.000 de oameni au ajuns în Marea Britanie traversând Canalul Mânecii cu bărci mici, potrivit datelor Ministerului de Interne. Peste 1.600 de migranţi ilegali au traversat strâmtoarea de la începutul acestui an. Autorităţile britanice se tem că numărul migranţilor din 2024 ar putea ajunge la aproximativ 35.000.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici