Britanicii nu mai dau ajutor de locuinţă europenilor care primesc şomaj. CE: Să respecte legile UE

Miniştrii britanici ai Muncii, Iain Duncan-Smith, şi de Interne, Theresa May, au declarat pentru Daily Mail că din aprilie nu vor mai fi acordate ajutoare pentru locuinţă europenilor care îşi caută un loc de muncă şi primesc, în această perioadă, ajutor de şomaj.

191 afișări
Imaginea articolului Britanicii nu mai dau ajutor de locuinţă europenilor care primesc şomaj. CE: Să respecte legile UE

Britanicii nu mai dau ajutor de locuinţă europenilor care primesc şomaj. CE: Să respecte legile UE

Aceste măsuri au ca scop stoparea "turismului pentru beneficii", au susţinut cei doi miniştri.

Purtătorul de cuvânt al CE Michele Cercone a declarat, luni, întrebat despre măsurile anunţate de Marea Britanie privind impunerea de noi restricţii, din aprilie, privind accesul la ajutoare sociale pentru cetăţenii europeni, că acestea trebuie să respecte reglementările UE privind libera circulaţie.

Libera circulaţie nu este "un drept de acces la sistemul de beneficii sociale. Nu există libertate de circulaţie în scopul fraudării beneficiilor", a precizat Cercone, întrebat de poziţia Comisiei Europene faţă de măsurile anunţate luni de doi miniştri britanici.

"Odată ce guvernul britanic va oferi clarificări complete prinvind schimbările pe care intenţionează să le introducă, CE se va asigura că aceste măsuri sunt în concordanţă deplină cu reglementările Uniunii Europene privind libera circulaţie", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Europenii care au avut un loc de muncă, dar l-au pierdut, pot primi ajutor pentru locuinţă timp de şase luni. După aceea, ei trebuie să dovedească faptul că au perspective reale pentru obţinerea unui loc de muncă pentru a mai putea primi acest ajutor.

Totodată, proprietarii care închiriază locuinţe unor imigranţi ilegali vor plăti o amendă de 3.000 de lire sterline.

Măsurile anunţate de May şi Duncan-Smith vin în completarea celor luate de guvernul britanic de la începutul anului.

Premierul britanic, David Cameron, a adoptat, în decembrie 2013, măsuri prin care să se asigure că, de la 1 ianuarie, imigranţii din UE nu vor putea să solicite ajutoare sociale în primele trei luni de la sosirea în Marea Britanie. În plus, persoanele care cerşesc şi cele fără adăpost pot fi deportate şi li se poate interzice accesul în ţară pentru o perioadă de 12 luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici