Britanicul decedat în Macedonia nu avea febră hemoragică

Un cetăţean britanic care a decedat în Macedonia după ce a fost internat într-un spital cu simptome asemănătoare celor ale Ebola nu contractase acest virus, potrivit unor analize efectuate de către un laborator german, a anunţat Ministerul macedonean al Sănătăţii, relatează AFP.

112 afișări
Imaginea articolului Britanicul decedat în Macedonia nu avea febră hemoragică

Britanicul decedat în Macedonia nu avea febră hemoragică (Imagine: Shutterstock)

"Pacientul nu avea virusul Ebola", a declarat pentru presă Jovanka Kostovska, o purtătoare de cuvânt a ministerului.

Autorităţile macedonene au anunţat vineri că decesul cetăţeanului britanic probabil nu a fost provocat de virusul Ebola, dar au aşteptat rezultatul analizelor efectuate de un laborator de la Hamburg pentru a confirma rezultatul testului efectuat în ţară.

O autopsie era în curs, în vederea stabilirii cauzei decesului, a adăugat Kostovska.

Britanicul, născut în 1956, a decedat joi într-un spital din Skopje. Iniţial, Ministerul macedonean al Sănătăţii a afirmat că acesta prezenta simptome asemănătoare celor ale Ebola, şi anume vomă şi o homoragie internă.

În aşteptarea rezultatului examenelor de la laboratorul german, autorităţile au plasat în carantină aproximativ 25 de persoane de la hotelul în care era cazat defunctul, inclusiv un britanic şi un prieten al acestuia, dar şi alte zece persoane care s-au aflat în apropierea acestuia la sosirea la spital.

Autorităţile urmau să pună capăt acestei măsuri.

Epidemia de Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă de la identificarea virusului care o provoacă, în 1976, s-a soldat cu 4.033 de morţi până la 8 octombrie, potrivit ultimului bilanţ prezentat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). În total, 8.399 de persoane au fost infectate, în şapte ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici