British Petroleum a hotărât să prelungească testele din Golful Mexic

Grupul petrolier British Petroleum (BP) a anunţat sâmbătă că va prelungi perioada de testare a puţului, după ce a oprit scurgerea de ţiţei care a provocat cea mai gravă maree neagră din istoria Statelor Unite, în Golful Mexic, potrivit unui purtător de cuvânt.

12 afișări
Imaginea articolului British Petroleum a hotărât să prelungească testele din Golful Mexic

British Petroleum a hotărât să prelungească testele din Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Testele au furnizat informaţii "valabile" şi urmau să fie continuate duminică, a declarat amiralul Thad Allen, din cadrul Pazei de Coastă, coordonatorul operaţiunilor de luptă împotriva mareei negre.

"Testele ne-au furnizat informaţii valabile asupra procedurii de urmat în vederea închiderii puţului şi a unei mai bune înţelegeri a opţiunilor pentru o închidere provizorie, pe timp de uragan", a subliniat amiralul.

"Pe baza constatării că oprirea temporară a scurgerii de petrol este, în continuare, încununată de succes, Guvernul american şi British Petroleum au hotărât să autorizeze continuarea testelor timp de încă 24 de ore", a adăugat el.

Grupul petrolier britanic a planificat, iniţial, să efectueze teste timp de 48 de ore după ce reuşeşte să stopeze scurgerea, prin închiderea valvelor instalaţiei montate deasupra puţului. Scurgerea a fost oprită joi, la ora 20.25 GMT (23.25, ora României), iar faza testării urma să se încheie sâmbătă seara la aceeaşi oră.

Vicepreşedintele grupului, Kent Wells, nu excludea, sâmbătă dimineaţa, posibilitatea ca acest test crucial să fie prelungit peste termenul de 48 de ore, prevăzut iniţial.

"Continuăm (testarea) în etape, de şase ore fiecare. Dacă va interveni o modificare în modalitatea curentă a acţiunii noastre, vom anunţa", a declarat sâmbătă după-amiaza Mark Salt, un purtător de cuvânt al British Petroleum, la capătul acestei perioade de 48 de ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici