Bronislaw Komorowski ar câştiga al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia - sondaj

Candidatul liberal Bronislaw Komorowski ar putea câştiga al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în Polonia la 4 iulie cu 53 la sută din voturi în faţa rivalului său, conservatorul Jaroslaw Kaczynski, care ar obţine numai 42 la sută, potrivit unui sondaj citat de AFP.

14 afișări
Imaginea articolului Bronislaw Komorowski ar câştiga al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia - sondaj

Bronislaw Komorowski ar câştiga al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia - sondaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sondajului realizat joi de institutul Gfk Polonia, pe un eşantion format din 1.000 de persoane, pentru cotidianul conservator Rzeczpospolita şi publicat sâmbătă, 5 la sută dintre persoanele intervievate s-au declarat indecise. Rata de participare ar fi de 48 la sută.

În primul tur, duminică, Bronislaw Komorowski a obţinut 41,22 la sută din voturi, iar rivalul său, Kaczynski, s-a clasat al doilea, cu 36,74 la sută, în faţa candidatului de stânga, social-democratul Grzegorz Napieralski, care a creat o surpriză, câştigând 13,7 la sută din voturi. Alegătorii acestuia vor înclina balanţa, la 4 iulie, în favoarea unuia dintre candidaţi dar pentru moment Napieralski nu le-a recomandat să voteze cu vreunul dintre ei.

Alegerile prezidenţiale din Polonia sunt organizate după decesul preşedintelui Lech Kaczynski, fratele geamăn al lui Jaroslaw Kaczynski, într-un accident de avion, la 10 aprilie, în apropiere de Smolensk în Rusia.

Duminică seara, cei doi candidaţi vor participa la o primă dezbatere televizată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici