Budapesta: Autorităţile interzic organizarea unui marş al homosexualilor

Şeful poliţiei din Budapesta a interzis organizarea unei parade a homosexualilor care urma să se desfăşoare la Budapesta pe 5 iulie.

22 afișări
Imaginea articolului Budapesta: Autorităţile interzic organizarea unui marş al homosexualilor

Budapesta: Autorităţile interzic organizarea unui marş al homosexualilor (Imagine: Mediafax Foto)

Documentul poliţiei, semnat de Gabor Toth, confirmă că autorizaţia pentru organizarea paradei a fost refuzată, pentru că ar obstrucţiona traficul rutier în centrul capitalei.

Poliţia a propus ca, în loc să fie un marş, evenimentul să aibă loc într-o singură locaţie.

Cincisprezece organizaţii ale homosexualilor au semnat un protest împotriva deciziei şefului poliţiei, subliniind că parada gay ar urma să parcurgă acelaşi traseu ca şi anii trecuţi.

Eurodeputatul ungar Katalin Levai, fost ministru pentru Oportunităţi Egale, a declarat joi că interdicţia este inacceptabilă pentru că unui grup minoritar nu i se poate retrage dreptul de a se prezenta publicului.

Adjunctul şefului poliţiei, Zsolt Bodnar, a precizat că discuţiile pentru organizarea marşului au început de câteva săptămâni, dar nu s-a ajuns la niciun acord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici