Bulgaria a stabilit data alegerilor parlamentare

  • Bulgaria va organiza alegeri legislative pe 4 aprilie
  • Preşedintele Rumen Radev cere modificări ale Codului electoral pentru a facilita participarea la vot
  • Bulgaria a fost afectată de proteste antiguvernamentale masive în 2020
378 afișări
Imaginea articolului Bulgaria a stabilit data alegerilor parlamentare

Bulgaria a stabilit data alegerilor parlamentare

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a anunţat, joi după-amiază, că viitorul scrutin parlamentar va avea loc pe 4 aprilie, informează site-ul Novinite.com.

Rumen Radev a cerut actualei legislaturi că aprobe modificări ale Codului electoral pentru a facilita participarea la vot, în primul rând pentru persoanele vizate de măsuri de carantină.

"Mă aştept ca actuala legislatură să analizeze şi să voteze şi alte propuneri, precum votul prin email pentru bulgarii aflaţi în străinătate; de asemenea, sunt necesare măsuri pentru supravegherea video a secţiilor de votare şi pentru transmiterea procesului de monitorizare", a declarat preşedintele Rumen Radev.

În plus, preşedintele Bulgariei a cerut transparentizarea activităţilor administraţiilor locale implicate în procesul electoral.

Bulgaria s-a confruntat cu proteste antiguvernamentale masive în 2020. Manifestanţii au denunţat acte de corupţie şi au cerut demisia Guvernului de centru-dreapta condus de premierul Boiko Borisov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici