Bulgaria cere ajutorul UE şi NATO pentru stingerea incendiului din parcul naţional Rila

Bulgaria a cerut ajutorul Uniunii Europene şi NATO pentru a stinge un incendiu de proporţii izbucnit în parcul naţional din masivul Rila, situat în sud-vest, a anunţat sâmbătă Ministerul bulgar pentru situaţii de urgenţă.

17 afișări
Imaginea articolului Bulgaria cere ajutorul UE şi NATO pentru stingerea incendiului din parcul naţional Rila

Bulgaria cere ajutorul UE şi NATO pentru stingerea incendiului din parcul naţional Rila (Imagine: Mediafax Foto)

Incendiul, care a izbucnit în urmă cu patru zile, a devastat deja 130 de hectare de pădure, a precizat ministerul bulgar pentru situaţii de urgenţă.

"Nu a fost înregistrat nici un rănit şi nu există ameninţări pentru locuitorii satelor vecine sau ai oraşului Blagoevgrad", a declarat sâmbătă comandantul brigăzii de pompieri, Nikolai Nikolov, la postul public de radio.

Rafale puternice de vânt şi zona muntoasă au îngreunat eforturile pompierilor, militarilor, pădurarilor şi voluntarilor de a stinge incendiul, a precizat ministerul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici