Bulgaria confirmă prezenţa cărnii de cal nedeclarate în lasagna

Bulgaria a confirmat joi prezenţa cărnii de cal nedeclarate în lasagna boloneză retrasă de la vânzare sâmbătă dintr-o reţea de mare distribuţie.

123 afișări
Imaginea articolului Bulgaria confirmă prezenţa cărnii de cal nedeclarate în lasagna

Bulgaria confirmă prezenţa cărnii de cal nedeclarate în lasagna (Imagine: Shutterstock)

"Două teste s-au dovedit pozitive în privinţa prezenţei cărnii de cal, cu un conţinut de 80% şi, respectiv, 50%. Analiza a fost efectuată la Institutul pentru calitatea alimentelor din Berlin", a anunţat Agenţia guvernamentală bulgară pentru securitatea alimentelor.

"Au fost adoptate măsuri în vederea distrugerii la ecarisaj a celor 86 de kilograme de lasagna bologneze" retrase din vânzare sâmbătă, a adăugat Agenţia, fără să precizeze în ce reţea de distribuţie a fost descoperit produsul şi nici care este firma producătoare.

Agenţia pentru securitatea alimentelor a anunţat, în schimb, că a trimis cinci eşantioane suplimentare de la alte produse, în vederea testării în laboratoare europene.

Consumul de carne de cal nu face parte din tradiţia culinară bulgară.

Numeroase semipreparate au fost retrase din raioane în aproximativ 15 ţări din Europa, dar şi la Hong Kong.

În cazul lasagna marca Findus cu carne de cal descoperite în Marea Britanie, carnea provenea din România, însă un intermediar francez din sector, Spanghero, este acuzat că a reetichetat produsul ca fiind din carne de vită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici