Bulgaria expulzează un diplomat rus suspectat de spionaj

  • Guvernul Bulgariei a decis expulzarea unui diplomat rus suspectat de spionaj
  • Potrivit autorităţilor de la Sofia, un diplomat rus a colectat în ultimii trei ani informaţii cu caracter militar, inclusiv despre trupele americane
  • În septembrie, Bulgaria a expulzat alţi doi diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj
509 afișări
Imaginea articolului Bulgaria expulzează un diplomat rus suspectat de spionaj

Guvernul Bulgariei a anunţat, vineri, decizia de expulzare a unui diplomat rus suspectat de activităţi de spionaj care au vizat inclusiv efectivele militare americane.

Procurorul general din Bulgaria, Ivan Geşev, a anunţat vineri că există dovezi despre activităţi de spionaj efectuate de un diplomat rus. Cazul a fost semnalat Ministerului bulgar de Externe, conform site-ului Novinite.com.

Potrivit autorităţilor de la Sofia, un diplomat rus a colectat în ultimii trei ani informaţii cu caracter militar, inclusiv despre activităţile trupelor americane aflate pe teritoriul Bulgariei. Un cetăţean bulgar este acuzat de complicitate cu diplomatul rus.

Ministerul bulgar de Externe a anunţat că diplomatul rus va fi expulzat. "Un diplomat de la Ambasada Rusiei din Sofia este declarat persona non grata din cauza unor activităţi incompatibile cu statutul diplomatic şi are la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi ţara. O notă diplomatică i-a fost înmânată adjunctului ambasadorului Rusiei, care a fost convocat la Ministerul bulgar de Externe", a anunţat instituţia, pe site-ul propriu.

La sfârşitul lunii septembrie, Bulgaria a expulzat alţi doi diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj. Rusia a respins acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici