Bulgaria începe discuţiile pentru achiziţionarea de aeronave de vânătoare F-16. La cât se ridică valoarea contractului

Guvernul bulgar va începe discuţiile cu Statele Unite pentru achiziţionarea a opt avioane de vânătoare F-16, care ar urma să înlocuiască flota de aeronave sovietice MiG-29, au anunţat miercuri reprezentanţii Ministerului Apărării, citaţi de Reuters.

2145 afișări
Imaginea articolului Bulgaria începe discuţiile pentru achiziţionarea de aeronave de vânătoare F-16. La cât se ridică valoarea contractului

Bulgaria începe discuţiile pentru achiziţionarea de aeronave de vânătoare F-16

Achiziţionarea aeronavelor noi ar creşte nivelul de conformare al Bulgariei la standardele NATO. Decizia trebuie să fie aprobată întâi de Parlamentul bulgar.

Preţul celor opt aeronave F-16V Block 70, produse de compania americană Lockheed Martin, se ridică la aproximativ un miliard de dolari şi reprezintă cea mai mare achiziţie militară făcută de Bulgaria de la căderea regimului comunist.

Printre opţiunile luate în considerare de Bulgaria s-au numărat şi aeronavele produse de compania Saab’s Gripen din Suedia şi aeronave Eurofighter din Italia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici