Bulgaria: Ministrul Sănătăţii susţine că nu va putea depista gripa porcină

Ministrul bulgar al Sănătăţii, Evgheni Jelev, a declarat că Bulgaria nu va putea depista gripa porcină în cazul în care ajunge în ţară, relatează site-ul Novinite.com.

11 afișări
Imaginea articolului Bulgaria: Ministrul Sănătăţii susţine că nu va putea depista gripa porcină

Bulgaria: Ministrul Sănătăţii susţine că nu va putea depista gripa porcină

Jelev a precizat că orice persoană suspectată de contractare a virusului va fi trimisă în carantină, iar analizele pacienţilor vor fi trimise la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a fi verificate.

El a menţionat că există stocuri necesare cu medicamente antigripale în Bulgaria pentru a face faţă unei epidemii grave. Ministrul a precizat că toate spitalele şi centrele medicale au primit indicaţii strice privind modul de acţionare în situaţia unui posibil caz de gripă porcină.

"Medicii locali vor fi de asemenea informaţi despre simptomele pe care le-ar putea descoperi, iar toate spitalele din Bulgaria au fost plasate în alertă de cod roşu", a explicat Jelev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici