Bulgaria nu confirmă niciun caz de infectare cu virusul West Nile pe teritoriul său

Autorităţile bulgare nu au confirmat nicio infecţie cu virusul West Nile pe teritoriul ţării lor, negând infectarea unui pacient dintr-un oraş situat la graniţa cu Grecia, spitalizat miercuri, relatează Sofia Echo, în pagina electronică de joi.

66 afișări
Imaginea articolului Bulgaria nu confirmă niciun caz de infectare cu virusul West Nile pe teritoriul său

Bulgaria nu confirmă niciun caz de infectare cu virusul West Nile pe teritoriul său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit presei, pacientul, o femeie originară din Blagoevgrad, internată cu suspiciune de infectare cu virusul West Nile, este în comă. Ea a fost supusă unui examen medical meticulos, dar până în prezent nu există dovezi care să sugereze o infecţie cu acest virus.

Virusul West Nile a provocat moartea a două persoane şi îmbolnăvirea altor 21 în nordul Greciei. Potrivit cotidianului grecesc Kathimerini, în total au fost internate 23 de persoane din iunie, toate suferind de inflamaţii cerebrale şi o formă de meningită. Dintre acestea, 21 au fost confirmate ca fiind purtătoare ale virusului West Nile. Unul dintre pacienţi este în stare gravă dar stabilă.

Virusul West Nile face parte din familia Flaviviridae şi se găseşte în regiunile tropicale şi temperate. Acesta infectează în principal păsările, dar şi oamenii, caii, câinii, pisicile, liliecii, veveriţele, sconcşii şi iepurii domestici. Principala cale de transmitere a infecţiei la oameni este prin ciupiturile de ţânţari infectaţi. Aproximativ 90 la sută din infecţiile cu virusul West Nile la oameni sunt fără simptome.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici