Bulgaria organizează alegeri parlamentare, în contextul impasului politic

Cetăţenii bulgari sunt chemaţi la urne, duminică, în al cincilea scrutin parlamentar organizat în ultimii doi ani, pe fondul nemulţumirii faţă de elitele politice, percepute ca refuzând să combată corupţia şi să aplice reforme economice, informează agenţia Reuters.

333 afișări
Imaginea articolului Bulgaria organizează alegeri parlamentare, în contextul impasului politic

Bulgaria organizează alegeri parlamentare, în contextul impasului politic

Sondajele de opinie arată că rezultatul scrutinului anticipat va genera din nou un rezultat care nu va permite crearea unei majorităţi parlamentare funcţionale, ceea ce ar putea pune sub semnul întrebării ambiţiile Bulgariei de a se alătura zonei euro pe termen scurt şi de a utiliza eficient asistenţa pentru relansare post-pandemie furnizată de Uniunea Europeană.

Partidul de centru-dreapta al fostului premier Boiko Borisov - GERB (Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei) - a format o coaliţie cu Uniunea Forţelor Democratice (SDS). Principalul concurent este alianţa pro-occidentală a partidelor Continuăm Schimbarea (PP) şi Bulgaria Democratică (DB).

Cele două coaliţii sunt la nivelul de 26,2%, respectiv 25,6%, iar partidul naţionalist Renaşterea este creditat cu 12,8% din intenţiile de vot, conform ultimului sondaj efectuat de Institutul Exacta Research Group.

"Indiferent care dintre cele două alianţe se va clasa pe primul loc, nu va fi rezolvată principala problemă - perspectivele formării unui guvern", afirmă Genoveva Petrova, analist la Institutul Alpha Research.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici