Bulgaria şi România colaborează pentru repatrierea romilor infractori din Franţa

Bulgaria şi România colaborează pentru repatrierea romilor care au încălcat legislaţia franceză, a declarat, joi, ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, citat de site-ul Novinite.com.

36 afișări
Imaginea articolului Bulgaria şi România colaborează pentru repatrierea romilor infractori din Franţa

Bulgaria şi România colaborează pentru repatrierea romilor infractori din Franţa (Imagine: Mediafax Foto)

"Am primit informaţiile şi colaborăm cu colegii noştri români pentru a-i repatria pe (romii) care au încălcat legea. Încercăm în prezent să stabilim câţi dintre ei sunt cetăţeni bulgari şi câţi români", a subliniat ministrul, adăugând că numărul exact al celor deţinuţi este încă necunoscut, dar că nu toţi sunt din Bulgaria sau România.

Ambasada română din Sofia a confirmat că a fost informată pe această temă şi că ia măsurile necesare.

Ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, a promis miercuri, în urma unei reuniuni la Palatul Elysee, că romii care comit delicte vor fi repatriaţi "aproape imediat" spre România şi Bulgaria.

Hortefeux a adăugat că jumătate dintre taberele ilegale de romi şi nomazi din Franţa vor fi desfiinţate în termen de trei luni. Ministrul a estimat la 300 numărul taberelor din ţară, care formează adesea cartiere mărginaşe şi dintre care unele sunt, potrivit Guvernului francez, "surse de trafic ilicit, de exploatare a copiilor în scopul cerşetoriei, prostituţiei sau delincvenţei".

Franţa va solicita şi trimiterea a circa 20 de poliţişti români şi bulgari în regiunea pariziană, unde sunt situate multe din aceste tabere. De asemenea, se va propune ca poliţişti francezi să fie trimişi în România şi Bulgaria, pentru a intensifica lupta împotriva traficului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici