Bunica vitregă din Kenya a lui Barack Obama, ameninţată de Al-Qaida

Măsurile de securitate în jurul locuinţei din Kenya a bunicii vitrege a preşedintelui american, Barack Obama, au fost sporite, după ce o filială africană a reţelei teroriste Al-Qaida a ameninţat-o în mod personal, anunţă poliţia kenyană, citată de site-ul postului ABC News.

200 afișări
Imaginea articolului Bunica vitregă din Kenya a lui Barack Obama, ameninţată de Al-Qaida

Bunica vitregă din Kenya a lui Barack Obama, ameninţată de Al-Qaida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia kenyană a declarat că patrulează în mod permanent, după ce Al Shabaab, filiala Al-Qaida care operează în Somalia, a ameninţat viaţa lui Sarah Obama.

Deşi securitatea casei bătrânei a fost sporită după eliminarea liderului reţelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden, în Pakistan, numărul ofiţerilor care patrulează a crescut şi mai mult după ameninţările Al Shabaab. Un ofiţer a declarat că, în prezent, are suficienţi poliţişti "să patruleze în întregul sat".

Între membrii Al Shabaab, implicată de mai mulţi ani în luptele împotriva Guvernului susţinut de occidentali în Somalia, se află şi Omar Hammami, care a crescut în statul american Alabama, cunoscut şi ca Abu Mansur al-Amriki sau "Americanul". Hammami, devenit celebru după compunerea unor piese hip hop pro-jihad şi care se credea că a fost ucis, şi-a făcut reapariţia prin lansarea unei melodii rap, în aprilie.

Ameninţarea Al Shabaab este doar una dintre numeroasele ameninţări pe care organizaţiile radicale loiale lui ben Laden le-au lansat după moartea acestuia. Oficialii americani consideră că cea mai importantă ameninţare la adresa Statelor Unite este cea lansată de Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA). Anterior, directorul Centrului naţional de luptă împotriva terorismului (NCC), Michael Leiter, a calificat AQPA drept "cel mai semnificativ risc în interiorul Statelor Unite", iar secretarul Apărării, Robert Gates, o consideră cea mai periculoasă filială a reţelei Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici