Bunicul lui Donald Trump, exilat din Germania printr-un decret regal

Bunicul preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, a fost exilat printr-un decret regal prin care i se cerea să părăsească statul german şi să nu mai revină niciodată în ţară, informează site-ul ziarului The Independent.

5558 afișări
Imaginea articolului Bunicul lui Donald Trump, exilat din Germania printr-un decret regal

Bunicul lui Donald Trump, exilat din Germania printr-un decret regal (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Istoricul Roland Paul a descoperit o scrisoare greu de clasificat, trimisă lui Friedrich Trump, bunicul de origine germană al lui Donald Trump, în anul 1904. Prin intermediul scrisorii acestuia i se solicita să părăsească regatul Bavariei în cel mult opt săptămâni.

Acestea erau represaliile pentru că nu şi-ar fi îndeplinit serviciul militar obligatoriu şi pentru că nu a înştiinţat autorităţile în privinţa datei la care imigrat pentru prima dată în SUA.

Documentul a fost găsit în arhivele locale ale regiunii Rhineland-Palatinate.

Friedrich Trump a părăsit Germania pentru SUA în anul 1885, fără a îndeplini serviciul militar şi fără a notifica autorităţile în privinţa plecării sale. De aceea autorităţile germane i-au respins repatrierea în 1905. Acesta a plecat din Germania la vârsta de 16 ani, în căutarea visului american. A lucrat ca bărbier în SUA, înainte de a deschide un restaurant, bar, şi chiar şi un bordel, mici afaceri care l-au îmbogăţit. El s-a întors în satul natul, Kallstadt în 1901, unde a cunoscut-o pe viitoarea sa soţie, Elisabeth Christ. Cei doi s-au căsătorit şi s-au mutat în New York, dar s-au reîntors în Kallstadt doi ani mai târziu, pentru că Elisabethei îi era dor de casă.

Decretul regal emis ordonă ”cetăţeanului american şi pensionarului Friedrich Trump” să părăsească statul german sau va fi deportat. Friedrich Trump i-a scris Prinţului Luitpold implorând să nu-l deporteze. Solicitarea acestuia a fost însă respinsă, cuplul trebuind să plece din Germania în New York, împreună cu fiica lor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici