Bush cere Rusiei să pună capăt acţiunilor sale militare din Georgia

Preşedintele american George W. Bush a cerut Rusiei să pună capăt acţiunilor sale militare din Georgia, pe care le-a calificat drept o invadare inacceptabilă a unui stat suveran.

50 afișări
Imaginea articolului Bush cere Rusiei să pună capăt acţiunilor sale militare din Georgia

Bush cere Rusiei să pună capăt acţiunilor sale militare din Georgia (Imagine: Mediafax/AFP)

"Rusia a invadat un stat suveran învecinat şi ameninţă un Guvern democratic ales de poporul său. O astfel de acţiune este inacceptabilă în secolul 21", a declarat Bush.

"Există dovezi că forţele ruse ar putea începe în curând să bombardeze aeroportul civil din capitală. Dacă aceste informaţii sunt veridice, acţiunile ruse vor reprezenta o intensificare brutală şi dramatică a conflictului în Georgia", a adăugat el.

Liderul american a avertizat că această acţiune a Rusiei va afecta relaţiile sale cu statele occidentale.

"Sunt profund îngrijorat de informaţiile conform cărora trupele ruse au depăşit zona de conflict, au atacat oraşul georgian Gori şi ameninţă capitala Geoegiei, Tbilisi", a declarat Bush.

El a precizat că Georgia a acceptat o serie de elemente ale unui acord de pace pe care Rusia anunţase anterior că îl va accepta: o încetare imediată a ostilităţilor, retragerea forţelor din zona de conflict, o revenire la status quo-ul de la 6 august şi un angajament de a nu recurge la forţă.

"Guvernul rus trebuie să respecte integritatea teritorială şi suveranitatea Georgiei. Acţiunile Rusiei de la sfârşitul săptămânii trecute au ridicat semne de întrebare în legătură cu intenţiile sale în Georgia şi în regiune. Aceste acţiuni au prejudiciat în mod substanţial imaginea Rusiei în lume", a apreciat Bush.

"Şi aceste acţiuni prejudiciază relaţiile Rusiei cu Statele Unite şi Europa", a conchis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici