Bush duce o viaţă simplă în Texas, după opt ani de preşedinţie

Fostul preşedinte american, George W. Bush, s-a retras după opt ani de mandat împreună cu soţia sa, Laura, în Texas, unde încearcă să ducă o viaţă liniştită chiar dacă se află sub paza Secret Service, relatează Washington Post în ediţia electronică.

55 afișări
Imaginea articolului Bush duce o viaţă simplă în Texas, după opt ani de preşedinţie

Bush duce o viaţă simplă în Texas, după opt ani de preşedinţie

Familia Bush a acceptat o invitaţie la cină în vecini, luna trecută, alături de alţi opt invitaţi, dar accesul la locul petrecerii s-a făcut printr-un punct de control al serviciilor secrete, iar gardul viu de la marginea aleilor a fost tăiat sub forma unor uriaşe litere "W", în semn de bun sosit pentru fosta familie prezidenţială.

La cină ei au povestit că şi-au îmbunătăţit sistemnul de irigaţii, şi-au cumpărat draperii verzi pe comandă, că vecinii le-au adus prăjituri de casă şi au plantat flori de apartament. Bush încă mai consideră "magic" curcubeul care a apărut pe cerul Bucureştiului în timpul vizitei sale în România din 2002, moment pe care l-a povestit invitaţilor.

În revenirea sa la viaţa privată, Bush îşi menţine liniştea printr-o filosofie simplă: vrea să trăiască deplin restul vieţii sale. El lucrează împreună cu 12 dintre membrii fostei sale administraţii, socializează cu prietenii pe care-i cunoaşte de zeci de ani şi trăieşte într-un mediu conservator. În prezent, el lucrează la o carte despre cele două mandate ale sale şi la construirea unui centru prezidenţial în cadrul Universităţii Metodiste de Sud din Dallas. El a refuzat să ofere interviuri, iar vecinii săi păstrează tăcerea, respectându-i intimitatea.

Securitatea menţinută zilnic în jurul acestuia îl protejează, intenţionat sau nu, de cele două treimi ale naţiunii care îl dezaprobă. George W. Bush îşi petrece de cele mai multe ori sfârşitul de săptămână împreună cu soţia la ferma lor izolată din Crawford, Texas.

Fostului preşedinte îi place să se trezească devreme, să se plimbe pe cele peste 647 de hectare cu drujba în mână pentru a realiza noi piste pentru bicicletă. Majoritatea zilelor din cursul săptămânii le petrece la peste 150 de kilometri în nord, în Preston Hollow, un cartier rezidenţial din Dallas, unde a locuit timp de şapte ani înainte de a deveni Guvernator al statului Texas în 1995.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici