Cadavrul medicului britanic decedat într-o închisoare din Siria va fi transferat la Beirut

Trupul neînsuleţit al medicului britanic care a murit într-o închisoare din Siria va fi transportat "cel târziu vineri" la ambasada ţării sale de la Beirut, a anunţat joi viceministrul sirian de Externe Fayçal Moqdad.

110 afișări
Imaginea articolului Cadavrul medicului britanic decedat într-o închisoare din Siria va fi transferat la Beirut

Cadavrul medicului britanic decedat într-o închisoare din Siria va fi transferat la Beirut (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

"La cererea familiei, autorităţile siriene şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) efectuează o ultimă autopsie pentru a stabili cauzele decesului lui Abbas Khan", a declarat Moqdad într-un interviu pentru AFP.

"De îndată ce aceasta va fi finalizată, cadavrul va fi transferat de CICR în Liban, unde va fi predat ambasadei Marii Britanii la Beirut", a precizat Moqdad.

În vârstă de 32 de ani, Abbas Khan a fost arestat în noiembrie 2012 în oraşul Alep, în nordul Siriei. Marţi dimineaţă, fratele său, Afroze Khan, şi deputatul George Galloway au anunţat moartea medicului britanic.

Un membru al Guvernului britanic a acuzat regimul sirian de uciderea medicului britanic. "Nu există nicio scuză pentru tratamentul la care a fost supus de către autorităţile siriene care, de facto, au asasinat un cetăţean britanic venit în ţară pentru ajutarea persoanelor rănite în războiul civil", a reacţionat Hugh Robertson, secretar de Stat în cadrul Ministerului britanic de Externe, confirmând oficial moartea chirurgului ortoped Abbas Khan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici