Cairo: Aproximativ 50 de morţi în urma prăbuşirii unor blocuri de piatră (Galerie Foto)

Bilanţul prăbuşirii blocurilor de stâncă într-un cartier de locuinţe din Cairo continuă să crească, ajungând la 50 de morţi, potrivit autorităţilor, în timp ce câteva zeci de persoane sunt în continuare prinse sub dărâmături.

70 afișări
Imaginea articolului Cairo: Aproximativ 50 de morţi în urma prăbuşirii unor blocuri de piatră (Galerie Foto)

Cairo: Cel puţin 38 de morţi în urma prăbuşirii unor blocuri de piatră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La două zile după catastrofa care s-a produs sâmbătă în nord-estul capitalei egiptene, alte patru cadavre au fost descoperite sub dărâmături, potrivit unui oficial al serviciilor de securitate.

"Numărul victimelor se ridică în prezent la 47 de morţi şi 57 de răniţi", a adăugat el.

GALERIE FOTO

Un bilanţ precedent, difuzat cu câteva ore înainte, menţiona 38 de morţi.

Bilanţul riscă să crească întrucât "zeci de persoane" ar putea fi îngropate sub dărâmături, "dar nu există estimări exacte din cauza numărului mare de locuinţe distruse", a precizat oficialul.

Anumite posturi de televiziune au apreciat că 500 de persoane ar putea fi prinse sub dărâmături, care au o înălţime de circa 15 metri.

Prăbuşirea blocurilor de piatră a distrus cel puţin 35 de locuinţe din Manchiyet Nasser, un cartier populat din nord-estul oraşului Cairo.

Conform postului public de televiziune, operaţiunile de salvare continuă şi armata a reuşit să formeze breşe în blocurile de piatră, dar echipele de salvare se tem că acestea ar putea fi instabile.

Unităţi ale armatei au început sâmbătă seara să mute supravieţuitorii spre o tabără de aproape 60 de corturi, instalate într-o grădină publică din cartierul Fostat, din apropiere de Manchiyet Nasser.

Unii dintre supravieţuitori au refuzat însă să se intaleze în corturi, cerând locuinţe noi, potrivit cotidianului independent Al-Masri Al-Yom.

Cea mai mare parte din locuinţele şi atelierele din cărămizi aveau două etaje şi nu corespundeau reglementărilor în vigoare.

Masa deşertică din Moqattam este formată din roci calcaroase şi numeroase cartiere de acest gen s-au înfiinţat la baza acestora, la periferia metropolei.

Unii localnici au atribuit incidentul unor lucrări care au început în urmă cu câteva săptămâni pe colină, afirmând că autorităţile au fost prevenite cu privire la riscuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici