Călătoria Papei Francisc în Liban din iunie a fost amânată din motive de sănătate

Călătoria planificată a Papei Francisc în Liban luna viitoare a fost amânată deoarece Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, are dificultăţi în mers în ultima vreme, au declarat luni surse citate de Reuters.

94 afișări
Imaginea articolului Călătoria Papei Francisc în Liban din iunie a fost amânată din motive de sănătate

În ultimele săptămâni, durerea la genunchiul drept s-a acutizat, pe lângă sciatica de care suferă Papa Francisc, care provoacă, de asemenea, dureri la picioare.

Călătoria din 12-13 iunie fusese anunţată de guvernul libanez.

Vaticanul nu a anunţat niciodată în mod oficial călătoria, dar Papa s-a referit la planuri legate de aceasta în interviuri recente.

Sursele citate de Reuters, care au vorbit sub protecţia anonimatului deoarece nu sunt autorizate să discute astfel de chestiuni, au declarat că sănătatea Papei reprezintă principala preocupare.

De altfel, planul ca Papa Francisc să meargă din Liban la Ierusalim pe 14 iunie pentru a se întâlni cu Kirill, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost deja anulat din cauza războiului din Ucraina.

Călătoria în Liban va avea loc probabil după vară, a declarat o sursă.

Papa Francisc urmează să facă două călătorii în iulie, una în Sudanul de Sud şi în Republica Democrată Congo, iar cealaltă în Canada.

Joia trecută, el a folosit pentru prima dată un scaun cu rotile în public şi de atunci a folosit unul în timpul audienţelor private şi publice.

El a declarat săptămâna trecută unui ziar italian că primeşte injecţii pentru articulaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici