Camera Comunelor blochează un nou vot pe tema Acordului Brexit

John Bercow, preşedintele Camerei Comunelor, a blocat, luni după-amiază, o iniţiativă a Guvernului Boris Johnson de a programa un nou vot pe tema Acordului Brexit, relatează postul Sky News.

1565 afișări
Imaginea articolului Camera Comunelor blochează un nou vot pe tema Acordului Brexit

Camera Comunelor blochează un nou vot pe tema Acordului Brexit

John Bercow a argumentat că moţiunea este practic aceeaşi cu cea depusă sâmbătă de Guvernul Boris Johnson.

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat. Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni.

Parlamentul European a anunţat luni că nu va ratifica Acordul Brexit până când documentul nu va fi aprobat de Camera Comunelor.

Premierul Boris Johnson a trimis o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunţat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European. "Solicitarea de prelungire a procedurii Brexit tocmai a ajuns. Voi începe consultările cu liderii Uniunii Europene pentru a stabili cum să reacţionăm", a declarat Donald Tusk. Conform unor surse de la Bruxelles, Uniunea Europeană este dispusă să acorde Marii Britanii o nouă amânare a Brexit, în contextul impasului politic de la Londra.

Boris Johnson declarase la nivel public că nu va solicita amânarea Brexit, argumentând că săptămâna viitoare va încerca să obţină aprobarea de către Camera Comunelor a Acordului de retragere a ţării din UE şi a legislaţiei aferente.

Taguri:
m.britanie,
brexit,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici