Camera Reprezentanţilor aprobă un plan de asistenţă de 3.000 de miliarde de dolari / Casa Albă contestă proiectul

  • Camera Reprezentanţilor aprobă un plan de asistenţă de 3.000 de miliarde de dolari
  • Planul prevede facilităţi fiscale şi asistenţă socială
  • Casa Albă contestă proiectul
522 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor aprobă un plan de asistenţă de 3.000 de miliarde de dolari / Casa Albă contestă proiectul

Camera Reprezentanţilor din SUA, majoritar democrată, a aprobat un plan de asistenţă financiară în valoare de 3.000 de miliarde de dolari, dar proiectul este contestat de republicani şi de Casa Albă, informează cotidianul The Washington Post.

Preşedinţia SUA şi congresmenii republicani au criticat modul în care este conceput planul de asistenţă, aprobat de Camera Reprezentanţilor cu un raport de voturi de 208/199.

Proiectul a fost elaborat la insistenţele preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, unul dintre liderii Partidului Democrat. "Americanii suferă atât de mult, în atât de multe feluri. Vrem să le uşurăm durerea. A nu acţiona acum este iresponsabil din punct de vedere umanitar, este iresponsabil deoarece costurile vor fi mai mari în materie de vieţi omeneşti, nivel de trai, costuri bugetare, costuri asupra democraţiei noastre", a subliniat Nancy Pelosi.

Proiectul legislativ de 1.800 de pagini prevede alocarea a sumei de aproape 1.000 de miliarde de dolari autorităţilor statele şi locale, asistenţă suplimentară pentru cetăţeni, până la 6.000 de dolari de familie, inclusiv pentru imigranţii clandestini. De asemenea, sunt prevăzute 200 de miliarde de dolari ca indemnizaţii de risc pentru personalul esenţial, 75 de miliarde de dolari pentru analize de coronavirus şi localizarea contactelor persoanelor infectate şi 175 de miliarde de dolari pentru programe de construire a locuinţelor. Există facilităţi şi pentru creditele studenţeşti şi pentru şomeri.

Proiectul include şi măsuri legate mai puţin în mod direct de impactul economic al pandemiei. Toţi alegătorii ar urma să voteze prin email la începutul lunii noiembrie. De asemenea, sunt prevăzute 25 de miliarde de dolari pentru Serviciul poştal american, o idee respinsă de preşedintele Donald Trump.

"Proiectul se înscrie în agenda Partidului Democrat, o mascaradă a reacţiei la pandemia de coronavirus. Acest proiect nu va merge nicăieri", a declarat congresmanul republican Tom Cole.

Casa Albă a anunţat formal că se opune proiectului de lege.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici