Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a adoptat un proiect care limitează dreptul la avort

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a adoptat, printr-un vot simbolic, un proiect care limitează dreptul la avort la primele 20 de săptămâni după concepere, unul dintre cele mai stricte texte antiavort din ultimele decenii.

124 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a adoptat un proiect care limitează dreptul la avort

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a adoptat un proiect care limitează dreptul la avort (Imagine: Shutterstock)

Textul, adoptat cu 228 de voturi pentru şi 196 împotrivă, nu are nicio şansă de a fi promulgat de Administraţia Barack Obama, care a ameninţat că va bloca iniţiativa.

"Avem obligaţia morală de a-i apăra pe cei care nu se pot apăra şi continuăm să luptăm pentru a ne asigura că legile ţării noastre respectă caracterul sacru al vieţii celor care încă nu s-au născut", a comentat John Boehner, liderul majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor.

Proiectul de lege, care prevede exceptarea femeilor rămase însărcinate în urma violului sau incestului, a suscitat dezbateri ample.

Cele mai multe state americane permit avortul în primele 24 de săptămâni după concepere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici