Camera Reprezentanţilor din SUA adoptă o rezoluţie împotriva comentariilor rasiste ale lui Trump/ Cum argumentează preşedintele atacurile de pe Twitter

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a reacţionat dur şi a susţinut un vot pentru a adopta o rezoluţie simbolică, în urma afirmaţiilor preşedintelui Donald Trump, prin care acesta a lansat atacuri faţă de patru membre ale Congresului SUA, transmite BBC.

631 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor din SUA adoptă o rezoluţie împotriva comentariilor rasiste ale lui Trump/ Cum argumentează preşedintele atacurile de pe Twitter

US House condemns Trump attacks on congresswomen as racist

Rezoluţia adoptată a fost simbolică şi a condamnat „comentariile rasiste ale lui Trump, care au oferit legitimitate fricii şi urii faţă de noii cetăţeni americani şi persoanele de culoare”.

Trump a fost acuzat de rasism şi xenofobie după ce le-a spus mai multor femei membre din Congres să plece din Statele Unite şi să se întoarcă din „ţările infecte de unde au venit”.

După atacul iniţial, preşedintele a mai susţinut pe contul oficial de Twitter că „nu curge un strop de stânge rasist prin venele sale”.

Dezbaterea din camera controlată momentan de democraţi a fost extrem de intensă, numeroşi republicani insistând că procesul de vot era chiar o încălcare a regulilor privind conduita.

Rezoluţia a trecut 240 voturi „pentru” şi 187 de voturi „împotrivă”, scrie BBC.

Trump spune ca postările sale de pe Twitter nu sunt rasiste pentru că mulţi oameni sunt de acord cu acestea

Preşedintele Trump a susţinut că tweet-urile lui despre cele patru femei de culoare „nu erau rasiste" şi că nu are nici o îndoială în acest sens , deoarece „mulţi oameni" sunt de acord cu opiniile sale.

Preşedintele a vorbit cu reporterii la un eveniment la Casa Albă, adresându-se pentru prima oară serii de tweet-uri postate duminică, prin care a criticat patru femei de culoare, membre ale Congresului SUA, anume Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib şi Ayanna Pressley.

“De ce nu se duc înapoi de unde au venit, ca să repare locurile cu adevărat infestate de crime, locurile de unde provin”, a scris preşedintele SUA pe pagina sa de Twitter.

Reprezentanţii celor patru femei atacate de Trump au cerut poporului american „să nu înghită momeala" la o conferinţă de presă luni.

Material scris de Perju Ligia Mihaela

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici