Camere de supraveghere au înregistrat primele ore ale atacului de la Nairobi

Aproximativ 12 atacatori au luat cu asalt centrul comercial Westgate, la Nairobi, sâmbătă, potrivit unor imagini înregistrate de camere de supraveghere vizionate de cotidianul kenyan The Standard.

507 afișări
Imaginea articolului Camere de supraveghere au înregistrat primele ore ale atacului de la Nairobi

Camere de supraveghere au înregistrat primele ore ale atacului de la Nairobi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile confirmă ceea ce au povestit unii martori, şi anume că membri ai comandoului islamist, înarmaţi cu grenade, puşti de asalt şi pistoale au pătruns în centrul comercial pe care l-au luat cu asalt prin cel puţin două puncte de acces.

Cea mai mare parte a atacatorilor a pătruns prin intrarea principală, aruncând cu grenade şi trăgând focuri de armă asupra clienţilor unei cafenele.

Alt grup a pătruns în clădire prin parcare, trăgând asupra unui paznic, după care s-a îndreptat spre etajele superioare ale parcării, unde un post local de radio organiza o petrecere.

Imediat ce au ajuns la petrecere, islamiştii au aruncat două grenade în mulţime, însă doar una a explodat.

Potrivit unor martori citaţi de cotidian, islamiştii au obligat persoane care se aflau în centrul comercial să recite cel puţin începutul Shahada, crezul musulman. Cei care nu au putut au fost executaţi, iar ceilalţi au scăpat cu viaţă.

Tot potrivit cotidianului, grupul care a pătruns în complex prin intrarea principală a urcat după aceea la etaj, iar cei care au pătruns în parking au coborât.

În imagini surprinse de camere de supraveghere pot fi observaţi atacatori ciuruind cu gloanţe uşile toaletelor, după ce au descoperit că numeroase persoane s-au refugiat în acestea.

Camere surprind ulterior o parte a islamiştilor retrăgându-se în cinematograful din centrul comercial, în timp ce alt grup prelua controlul asupra supermarketului din clădire.

După peste 40 de ore de la începutul atacului, asedierea centrului comercial continua. Cel puţin 68 de persoane au fost ucise în atac, iar numărul ostaticilor reţinuţi în continuare era necunoscut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici