Cameron i-a spus lui Putin că este "total inacceptabil" faptul că avionul malaysian a fost doborât

Premierul britanic, David Cameron, i-a spus preşedintelui rus, Vladimir Putin, că este "total inacceptabil" faptul că avionul malaysian a fost doborât, probabil de către separatişti proruşi.

337 afișări
Imaginea articolului Cameron i-a spus lui Putin că este "total inacceptabil" faptul că avionul malaysian a fost doborât

David Cameron (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Indiciile sugerează că separatiştii proruşi sunt responsabili şi premierul a declarat clar că dacă Rusia vrea să dea vina pe alţii, ar trebui să-i aducă probe credibile şi convingătoare", potrivit unui comunicat publicat de Downing Street după o conversaţie telefonică între premierul britanic şi preşedintele rus.

Cameron l-a sunat pe Putin pentru a-i solicita să-şi exercite influenţa pe lângă separatiştii proruşi în vederea garantării accesului pentru experţi la locul prăbuşirii zborului MH7, soldat cu moartea a 298 de persoane.

"G7 şi Uniunea Europeană au îndemnat (...) Rusia să pună capăt ajutorului pe care îl acordă separatiştilor şi să se alăture eforturilor restului lumii în vederea găsirii unei rezolvări paşnice", se arată în comunicat.

"Miniştrii europeni de Externe se vor reuni marţi, la Bruxelles, pentru a discuta pe marginea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei", subliniază Downing Street.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici