Canada: Furtuna de zăpadă, soldată cu cel puţin un mort

Furtuna de zăpadă violentă care a afectat, luni, regiunile din estul Canadei a provocat moartea a cel puţin unei persoane şi a perturbat traficul rutier, determinând producerea unor accidente.

3 afișări
Imaginea articolului Canada: Furtuna de zăpadă, soldată cu cel puţin un mort

Canada: Furtuna de zăpadă, soldată cu cel puţin un mort

Zonele cele mai afectate au fost cele situate la nord-est de Ontario şi la sud de Quebec, în apropierea oraşelor Ottawa şi Montreal, unde startul de zăpadă măsura 35 de centimetri.

Circulaţia pe şosele s-a desfăşurat cu dificultate din cauza vizibilităţii reduse cauzată de rafalele de vânt puternice şi de zăpada abundentă.

Un accident frontal pe o şosea din provincie s-a soldat cu un mort, a declarat Gregory Gomez del Prado, purtător de cuvânt al departamentului pentru siguranţă din Quebec, precizând că accidentul a avut loc pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile. O altă coliziune s-a soldat cu o altă victimă la Quebec, dar poliţia provicială nu a putut face o legătură între tragedie şi condiţiile meteorologice.

Oraşul Vancouver, situat pe malul Pacificului, a fost, de asemenea, afectat, luni, de rafale de vânt violente şi ploi torenţiale, în timp ce provincia Alberta a fost cuprinsă de un val de frig polar.

Un alt accident rutier petrecut în provincia Columbia Britanică s-a soldat cu cinci morţi, a anunţat poliţia federală, fără a preciza dacă acesta a fost provocat de condiţiile meterologice nefavorabile.

Toate cursele aeriene au fost anulate pe aeroportul din Montreal, în timp ce traficul aerian a fost puternic perturbat la Otawa şi Quebec.

În provincia Quebec sute de şcoli au fost închise.

În mai multe cartiere din Montreal, pietonii au fost nevoiţi să circule pe stradă deoarece trotuarul era acoperit cu un strat gros de zăpadă, în pofida mobilizării unui numeros dispozitiv de vehicule de deszăpezire. Potrivit unui oficial local, la operaţiunile de deszăpezire au participat peste 3.000 de persoane şi 2.500 de vehicule, costul total ridicându-se la 17 milioane de dolari.

Autorităţile din Montreal au alocat operaţiunilor de deszăpezire din cursul acestei ierni fonduri în valoare de 130 de milioane de dolari, potrivit sursei citate.

Insula Terra Nova, aflată în extremitea estică a Canadei, a fost, de asemenea, afectată de o furtună violentă de zăpadă, însoţită de rafale de vânt de până la 110 kilometri pe oră, care a provocat pene de curent majore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici