Canada suspendă zborurile spre două ţări până la 30 aprilie. Măsura ar putea declanşa o „criză economică profundă”

  • Canada suspendă zborurile spre Mexic şi Caraibe până pe 30 aprilie.
  • Anunţul a fost făcut de premierul Justin Trudeau.
  • Mexicul a avertizat că măsura ar putea declanşa o „criză economică profundă”.
2212 afișări
Imaginea articolului Canada suspendă zborurile spre două ţări până la 30 aprilie. Măsura ar putea declanşa o „criză economică profundă”

Companiile aeriene, inclusiv Air Canada, au fost de acord să anuleze zborurile către „toate destinaţiile din Caraibe şi Mexic” începând de duminică până pe 30 aprilie, a spus premierul, adăugând că guvernul va introduce şi noi reguli obligatorii de carantină, pentru a descuraja călătoriile internaţionale, scrie DPA.

În plus, începând de săptămâna viitoare, toate zborurile internaţionale vor putea ateriza doar în Toronto, Vancouver, Montreal şi Calgary.

Premierul a spus că „în următoarele săptămâni” vor fi introduse şi teste obligatorii la aeroport, la sosire. Călătorii vor trebui apoi să aştepte „până la trei zile” pentru rezultatele testelor în hoteluri, pe cheltuiala lor.

„Având în vedere provocările cu care ne confruntăm cu Covid-19, atât acasă, cât şi în străinătate, suntem cu toţii de acord că acum nu este momentul să zburăm", a spus Trudeau.

Canada, cu o populaţie de aproximativ 37 de milioane, a înregistrat până acum peste 770.000 de infecţii cu Covid-19. Aproape 20.000 de oameni au murit.

În urma anunţului, secretariatul pentru turism din Mexic a avertizat că această acţiune ar putea declanşa o „criză economică profundă în regiunea nord-americană”.

Turismul contribuie cu 8,7% la produsul intern brut (PIB) al Mexicului. A doua cea mai mare economie din America Latină a înregistrat o scădere dramatică în 2020 din cauza pandemiei. PIB a scăzut cu 8,5% faţă de 2019.

Ţara este o destinaţie populară de vacanţă pentru canadienii care caută căldură în lunile reci de iarnă. Peste 2 milioane de canadieni în Mexic în anul 2019, în timp ce anul trecut numărul a scăzut la 996.000 din cauza pandemiei.

La începutul acestei săptămâni, Mexicul a depăşit India, ajungând pe locul al treilea ca număr oficial de morţi ca urmare a pandemiei - 155.000 de victime. Doar Statele Unite şi Brazilia au un număr mai mare de morţi la nivel global.

Mexicul ocupă locul 13 în lume în ceea ce priveşte numărul de infecţii, cu peste 1,8 milioane de cazuri confirmate, deşi se pare că atât numărul de decese, cât şi numărul de infecţii sunt semnificativ mai mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici