Canada vrea să poată retrage cetăţenia celor găsiţi vinovaţi de "terorism"

Guvernul de la Ottawa s-a declarat favorabil, miercuri, unei propuneri legislative a unui deputat care vrea retragerea cetăţeniei canadiane unor persoane naturalizate găsite vinovate de "terorism", la o zi după anunţarea participării unui canadian la un atentat antiisraelian.

257 afișări
Imaginea articolului Canada vrea să poată retrage cetăţenia celor găsiţi vinovaţi de "terorism"

Canada vrea să poată retrage cetăţenia celor găsiţi vinovaţi de "terorism" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ar fi necesar să ne gandim la posibilitatea revocării cetăţeniei canadienilor cu dublă cetăţenie (găsiţi vinovaţi) de acte de terorism", a declarat ministrul Imigrării Jason Kenney, într-o conferinţă de presă.

El comenta despre participarea unui canadian la atentatul antiisraelian comis pe 18 iulie la Burgas, în Bulgaria, care s-a soldat cu şase morţi şi treizeci de răniţi.

Sofia a desemnat marţi mişcarea şiită libaneză Hezbollah ca aflându-se la originea atentatului, afirmând că principalii doi autori "deţineau paşapoarte de Australia şi Canada"

Acest scandal apare la câteva zile după ce Algeria a afirmat că doi canadieni au luat parte la luarea de ostatici de la In Amenas.

"Nu văd ce motiv ar fi mai evident pentru a priva pe cineva (de cetăţenie), decât participarea la acte de terorism", a subliniat ministrul conservator.

Subliniind faptul că legea canadiană nu prevede, în prezent, retragerea cetăţeniei unui canadian, Kenney a anunţat că priveşte cu mult interes proiectul de lege în acest sens, prezentat de către un deputat, ci nu de către Guvern, iniţiativă ce ar urma să fie studiată în Camera Comnunelor miercuri.

În plus, el a oferit detalii despre itinerariul presupusului autor al atentatului de la Burgas. Sosit în Canada la vârsta de 8 ani, acesta a fost naturalizat "trei sau patru ani mai târziu" şi a părăsit ţara pentru a se întoarce alături de familie, în ţara de origine, Liban.

"Credem că este vorba, probabil, despre un cetăţean canadiano-libanez, care nu a mai locuit aici în mod permanent de la vârsta de 12 ani", a insistat Kenney.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici